Llegiu al web de l'ICAC aquest butlletí i tots els altres

archeonea

Butlletí de l'Institut Català
d'Arqueologia Clàssica

Octubre del 2012 • Número 20
 

“La ciutat té uns bons fonaments si està ben ancorada al cel”

Pedro Azara i Gregorio Luri parlen del llibre 'Arquitectures celestials'

 

Pedro Azara i Gregorio Luri

De què va el llibre? És una exploració d’un imaginari essencial. Si hi ha una vida més enllà, com s’hi viu materialment? Com està urbanitzat el cel? Cada cultura se l’imagina diferent? Exacte, no hi ha un únic imaginari celestial, i sí un únic imaginari infernal. L’inframón sempre és imaginat com un lloc salvatge, fred, fosc, d’abandonament de la natura a si mateixa, sense obres humanes. L’antítesi del cel, edificat per l’home? Sí, el cel és una ciutat domesticada.

 

Inauguració del parc arqueològic de Can Tacó

És la culminació de l'estudi i posada en valor d'aquest assentament romà del Vallès

 

Can Tacó

Situat entre Montmeló i Montornès del Vallès (Vallès Oriental), s'inaugurarà el dissabte 27 d'octubre amb el nom de Mons observans. Assentament romà Can Tacó-Turó d'en Roina. La creació del parc ha comptat des del principi amb el suport i la tutela científica de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica.

 

I Seminari Amphorae ex Hispania

Hi participen experts internacionals el 7 i 8 de novembre

 

Àmfores

La trobada, que es farà a l'ICAC, tractarà de la producció i la comercializació d'àmfores romanes produïdes a Hispània del segle III aC al segle VII dC. La inscripció és gratuïta.

 

Distinció a la directora de l'ICAC, la Dra. Isabel Rodà

Ha rebut el premi Genio Protector de la Colonia Augusta Emérita del MNAR

 

Premi MNAR - Isabel Rodà

La Dra. Isabel Rodà ha estat guardonada a Mèrida el 17 de setembre amb el premi Genio Protector de la Colonia Augusta Emérita per la tasca duta a terme en relació al coneixement i la conservació del patrimoni arqueològic de Mèrida. Foto: parlament de la Dra. Rodà en recollir el premi (MNAR).

 

Aquesta informació és privada i confidencial, i està dirigida únicament al seu destinatari. Si no sou el destinatari original d’aquest missatge i malgrat tot heu pogut accedir a l’esmentada informació, si us plau elimineu aquest missatge. D’acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades passaran a formar part d’un fitxer del qual és responsable l’ICAC i que està legalment inscrit en el Registre General de Protecció de Dades de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, amb el nom Usuaris butlletins. Aquestes dades seran tractades amb confidencialitat i amb la finalitat d’informar sobre les activitats i notícies de l’Institut. L’ICAC ha adoptat les mesures de seguretat exigides d’acord amb el nivell de les dades i ha desenvolupat les mesures tècniques i organitzatives necessàries per evitar la pèrdua, alteració, ús inadequat o accessos no autoritzats. Per exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreceu-vos a l’ICAC per escrit (plaça d’en Rovellat s/n, 43003 Tarragona o info@icac.cat). Heu rebut aquest missatge perquè esteu subscrits a la llista de distribució de l’ICAC. Per donar-vos de baixa de les comunicacions electròniques de l'ICAC escriviu a info@icac.cat amb la paraula “Baixa” a l’assumpte.
ISSN: 2013-8490
Dipòsit Legal: T-500-2010

Icac