Llegiu al web de l'ICAC aquest butlletí i tots els altres

archeonea

Butlletí de l'Institut Català
d'Arqueologia Clàssica

Febrer-març del 2013 • Número 23
 

La nova edició del congrés internacional de l'AIAC ja és a les xarxes socials

Tindrà lloc del 13 al 17 de maig a Mèrida

 

Blog CIAC

Per primera vegada el congrés de l'AIAC és present a la web 2.0 i ja té actiu el seu propi blog, a més de Facebook i Twitter. Aquesta divuitena edició l'organitzen el Museu Nacional d'Art Romà de Mèrida, la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern d'Extremadura i l'ICAC.

 

Seminari sobre processos constructius en època clàssica

L'organitza l'ICAC els dies 18 i 19 de març

 

 Construcció basílica Maxenci

La professora Carla Maria Amici (Università del Salento) és la conferenciant principal. Imatge: muntatge a partir de la basílica de Maxenci, a Roma.

 

"Sense la integració de l’estranger Atenes no hauria estat una potència econòmica i cultural"

Anna Ginestí ha publicat 'Epigrafia funerària d'estrangers a Atenes'

 

Anna Ginestí

Has catalogat 517 inscripcions funeràries. Quines conclusions en treus? Més que conclusions, tendències interessants. Per exemple, que els estrangers participen de la vida activa d’Atenes, cosa que sovint s’ha qüestionat. Participen en festes religioses, venen productes al mercat… I estan protegits per la ciutat. Tenen drets civils, no polítics.  És a dir, mecanismes d’integració social. A part dels casaments: hi ha matrimonis mixtos! La integració també es veu en els oficis. N'hi ha de tot tipus: sabaters, metges, endevins... I moltes dones arribaven soles a Atenes, i treballaven!

 
 

Aquesta informació és privada i confidencial, i està dirigida únicament al seu destinatari. Si no sou el destinatari original d’aquest missatge i malgrat tot heu pogut accedir a l’esmentada informació, si us plau elimineu aquest missatge. D’acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades passaran a formar part d’un fitxer del qual és responsable l’ICAC i que està legalment inscrit en el Registre General de Protecció de Dades de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, amb el nom Usuaris butlletins. Aquestes dades seran tractades amb confidencialitat i amb la finalitat d’informar sobre les activitats i notícies de l’Institut. L’ICAC ha adoptat les mesures de seguretat exigides d’acord amb el nivell de les dades i ha desenvolupat les mesures tècniques i organitzatives necessàries per evitar la pèrdua, alteració, ús inadequat o accessos no autoritzats. Per exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreceu-vos a l’ICAC per escrit (plaça d’en Rovellat s/n, 43003 Tarragona o info@icac.cat). Heu rebut aquest missatge perquè esteu subscrits a la llista de distribució de l’ICAC. Per donar-vos de baixa de les comunicacions electròniques de l'ICAC escriviu a info@icac.cat amb la paraula “Baixa” a l’assumpte.
ISSN: 2013-8490
Dipòsit Legal: T-500-2010

Icac