Llegiu al web de l'ICAC aquest butlletí i tots els altres

archeonea

Butlletí de l'Institut Català
d'Arqueologia Clàssica

Abril del 2013 • Número 24
 

Presentació del llibre 'Tarraco christiana ciuitas'

L'acte és el dijous 4 d'abril a Tarragona

 

Tarraco christiana ciuitas

Editat per Josep M. Macias i Andreu Muñoz, aplega  més d'una quinzena d'aportacions procedents del "Curs d’història i arqueologia cristiana de Tàrraco", dut a terme el 2010. El volum és l'última novetat de la col·lecció Documenta de l'ICAC.

 

"L'arqueologia de la construcció pot ajudar a entendre l'organització d'una obra"

Entrevista a Serena Vinci, investigadora en formació de l'ICAC

 

Serena Vinci

Des de quin punt de vista estudies el fòrum provincial de Tàrraco? Des dels processos de construcció. Com van construir el fòrum: com tallaven la pedra, com l'aixecaven... Per què? L'arquitectura pública sempre és l'expressió d'una ideologia imperial, però s'han de considerar altres elements a l'hora de construir. El fòrum de Tarragona es va fer dalt d'un turó: això vol dir que has de picar pedra, que l'orografia potser no et permetrà fer el que has planejat, que has de tenir pedra disponible, que era la calcària de la pedrera més propera, el Mèdol. L'arquitectura té molts condicionants pràctics.

 

El blog del XVIII Congrés de l'AIAC, cada cop més visitat

També s'està consolidant a les xarxes socials

 

Blog CIAC

En un mes i mig el blog ja ha consolidat una comunitat important de persones interessades en arqueologia, amb més de 500 seguidors a Twitter i més de 450 a Facebook. També té una presència destacada a Linkedin i Flickr. El creixement és constant. Tant el blog com les xarxes socials augmentaran l'activitat a mesura que s'apropi el congrés, del 13 al 17 de maig a Mèrida.

 

Notícies

 

Jornada Paisatge i història a Catalunya, el 4 d'abril a l'IEC

Màster en Arqueologia Clàssica: preinscripcions fins al 30 d'abril

L'ICAC participa en el programa Professors i Ciència

Properes lectures de tesi: Emma Zahonero i Michele Matteazzi

 

Aquesta informació és privada i confidencial, i està dirigida únicament al seu destinatari. Si no sou el destinatari original d’aquest missatge i malgrat tot heu pogut accedir a l’esmentada informació, si us plau elimineu aquest missatge. D’acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades passaran a formar part d’un fitxer del qual és responsable l’ICAC i que està legalment inscrit en el Registre General de Protecció de Dades de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, amb el nom Usuaris butlletins. Aquestes dades seran tractades amb confidencialitat i amb la finalitat d’informar sobre les activitats i notícies de l’Institut. L’ICAC ha adoptat les mesures de seguretat exigides d’acord amb el nivell de les dades i ha desenvolupat les mesures tècniques i organitzatives necessàries per evitar la pèrdua, alteració, ús inadequat o accessos no autoritzats. Per exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreceu-vos a l’ICAC per escrit (plaça d’en Rovellat s/n, 43003 Tarragona o info@icac.cat). Heu rebut aquest missatge perquè esteu subscrits a la llista de distribució de l’ICAC. Per donar-vos de baixa de les comunicacions electròniques de l'ICAC escriviu a info@icac.cat amb la paraula “Baixa” a l’assumpte.
ISSN: 2013-8490
Dipòsit Legal: T-500-2010

Icac