Llegiu al web de l'ICAC aquest butlletí i tots els altres

archeonea

Butlletí de l'Institut Català
d'Arqueologia Clàssica

Maig del 2013 • Número 25
 

Tàrraco Viva, un cop més amb la participació de l'ICAC

El festival romà de Tarragona té lloc del 16 al 26 de maig

 

Amfiteatre de Tarragona

En aquesta quinzena edició, l'ICAC organitza el VI Cicle de documentals arqueològics, un seminari sobre les intervencions arqueològiques recents a l'amfiteatre de Tarragona (foto) i un cicle de cinema arqueològic per a joves, entre altres activitats.

 

Tot a punt a Mèrida per al congrés de l'AIAC

Coorganitzat per l'ICAC, és del 13 al 17 de maig

 

Aqüeducte Mèrida

Falten pocs dies per al XVIII Congrés Internacional d’Arqueologia Clàssica. Una quinzena d'investigadors de l’ICAC hi presentaran comunicacions, ponències i pósters. Vegeu el programa definitiu a la web. Foto: Aqüeducte de Los Milagros, a Mèrida (Consorcio Ciudad Monumental de Mérida).

 

“Part de la cultura clàssica també és cultura cristiana”

Parlem amb Josep M. Macias i Andreu Muñoz, editors del llibre 'Tarraco christiana ciuitas'

 

Josep M. Macias i Andreu Muñoz

Com definiríeu el llibre? És un estat de la qüestió de la història i l’arqueologia paleocristianes a Tarragona. Volem que sigui una eina per conèixer més un període de fortes transformacions, necessari per entendre els segles posteriors a Tarragona i Europa. Aquesta amplitud és un actiu del llibre. Sí, el llibre parteix d’una concepció transversal. Els coneixements teològics, litúrgics, d’exegesi i hermenèutica bíblica, de pedagogia, art... han d’ajudar a entendre els processos de la història i l’arqueologia cristiana de la ciutat.

 

Aquesta informació és privada i confidencial, i està dirigida únicament al seu destinatari. Si no sou el destinatari original d’aquest missatge i malgrat tot heu pogut accedir a l’esmentada informació, si us plau elimineu aquest missatge. D’acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades passaran a formar part d’un fitxer del qual és responsable l’ICAC i que està legalment inscrit en el Registre General de Protecció de Dades de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, amb el nom Usuaris butlletins. Aquestes dades seran tractades amb confidencialitat i amb la finalitat d’informar sobre les activitats i notícies de l’Institut. L’ICAC ha adoptat les mesures de seguretat exigides d’acord amb el nivell de les dades i ha desenvolupat les mesures tècniques i organitzatives necessàries per evitar la pèrdua, alteració, ús inadequat o accessos no autoritzats. Per exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreceu-vos a l’ICAC per escrit (plaça d’en Rovellat s/n, 43003 Tarragona o info@icac.cat). Heu rebut aquest missatge perquè esteu subscrits a la llista de distribució de l’ICAC. Per donar-vos de baixa de les comunicacions electròniques de l'ICAC escriviu a info@icac.cat amb la paraula “Baixa” a l’assumpte.
ISSN: 2013-8490
Dipòsit Legal: T-500-2010

Icac