Llegiu al web de l'ICAC aquest butlletí i tots els altres

archeonea

Butlletí de l'Institut Català
d'Arqueologia Clàssica

Juny del 2013 • Número 26
 

“La ciutat no s’acaba a la muralla”

Carme Belarte parla del paisatge periurbà en la protohistòria i l'antiguitat

 

M. Carme Belarte

Com és, el paisatge periurbà d'aquesta època? Està ocupat per activitats econòmiques: artesania (sobretot activitats que poden ser molestes a ciutat o que requereixen un curs d’aigua), emmagatzematge (camps de sitges), producció metal·lúrgica, etc. Producció agrària també? No, perquè és un espai urbanitzat amb estructures diferents de zones rurals i agrícoles. També hi pot haver santuaris, necròpolis, camins, zones portuàries...

 

El CIAC 2013, ara al blog

La web i les xarxes socials permeten reviure'l

 

Patrícia Terrado i Adrià Muñoz

Acabat el XVIII Congrés Internacional d'Arqueologia Clàssica (CIAC), continuen disponibles a través del blog els vídeos de les conferències marc, les entrevistes, les fotos i molta més informació. Patrícia Terrado i Adrià Muñoz (foto) han estat els responsables del blog i les xarxes socials, un dels èxits d’aquesta trobada quinquennal que va tenir lloc a Mèrida del 13 al 17 de maig.

 

Presentació del llibre 'Iberos del Ebro'

L'acte és avui a Alcanyís, amb la presència dels editors

 

Iberos del Ebro

Serà a càrrec del Sr. Jaime Vicente, director del Museu de Terol. Aquest volum, publicat a la col·lecció Documenta de l'ICAC, recull les intervencions del congrés internacional fet a Alcanyís i Tivissa el 2011.

 
 

Aquesta informació és privada i confidencial, i està dirigida únicament al seu destinatari. Si no sou el destinatari original d’aquest missatge i malgrat tot heu pogut accedir a l’esmentada informació, si us plau elimineu aquest missatge. D’acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades passaran a formar part d’un fitxer del qual és responsable l’ICAC i que està legalment inscrit en el Registre General de Protecció de Dades de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, amb el nom Usuaris butlletins. Aquestes dades seran tractades amb confidencialitat i amb la finalitat d’informar sobre les activitats i notícies de l’Institut. L’ICAC ha adoptat les mesures de seguretat exigides d’acord amb el nivell de les dades i ha desenvolupat les mesures tècniques i organitzatives necessàries per evitar la pèrdua, alteració, ús inadequat o accessos no autoritzats. Per exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreceu-vos a l’ICAC per escrit (plaça d’en Rovellat s/n, 43003 Tarragona o info@icac.cat). Heu rebut aquest missatge perquè esteu subscrits a la llista de distribució de l’ICAC. Per donar-vos de baixa de les comunicacions electròniques de l'ICAC escriviu a info@icac.cat amb la paraula “Baixa” a l’assumpte.
ISSN: 2013-8490
Dipòsit Legal: T-500-2010

Icac