Llegiu al web de l'ICAC aquest butlletí i tots els altres

archeonea

Butlletí de l'Institut Català
d'Arqueologia Clàssica

Juliol del 2013 • Número 27
 

L'ICAC torna a excavar al Pirineu gironí

Nou arqueòlegs del paisatge s'hi traslladen al juliol

 

Grup d'investigació en arqueologia del paisatge

Per quart any consecutiu el Grup d’Investigació en Arqueologia del Paisatge (GIAP) de l’ICAC treballarà a Queralbs entre el 16 al 29 de juliol, a la recerca de restes d'activitat metal·lúrgica i ramadera.

 

Presentat el projecte de rehabilitació del Mèdol

L'ICAC treballa en les tasques arqueològiques d'aquesta important pedrera romana

 

Mèdol 2013

Acesa-Abertis preveu la museïtzació del recinte i la creació d'un centre d'interpretació, com va informar en roda de premsa el 18 de juny a l'ICAC.

 

“El model 3D serveix per a l’explotació científica i de gestió d’un monument”

Cristina Fullat, topògrafa, ha fet el model 3D del mur del tèmenos del temple d'August

 

Cristina Fullat

Per a què servirà el teu treball? Penso en aplicacions culturals (com reproduccions virtuals del conjunt del temple d’August), en estudis analítics de construcció del mur, en estudis de materials constructius i d'evolució del monument... Deunidó! També pot ser útil per estudiar-ne l’estabilitat i possibles intervencions de restauració i consolidació. També és, doncs, una eina per al futur, per poder actuar preventivament.

 

“Estudio la dona en la Tàrraco antiga des de la història social”

Parlem amb la doctoranda M. Carmen Delia Gregorio (Universidad de Zaragoza)

 

M. Carmen Delia Gregorio

Què investigues? Com es representen les dones de Tàrraco a través de l’epigrafia funerària. M'interessa el rol de gènere de la dona com a muller, mare, filla, neboda, tieta... i la seva importància a la ciutat. Quina cronologia agafes? Em centro en l'època romana, paleocristiana i jueva. Jueva? Sí, tot i que és molt difícil parlar-ne perquè només disposem de tres inscripcions.

 
 

Aquesta informació és privada i confidencial, i està dirigida únicament al seu destinatari. Si no sou el destinatari original d’aquest missatge i malgrat tot heu pogut accedir a l’esmentada informació, si us plau elimineu aquest missatge. D’acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades passaran a formar part d’un fitxer del qual és responsable l’ICAC i que està legalment inscrit en el Registre General de Protecció de Dades de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, amb el nom Usuaris butlletins. Aquestes dades seran tractades amb confidencialitat i amb la finalitat d’informar sobre les activitats i notícies de l’Institut. L’ICAC ha adoptat les mesures de seguretat exigides d’acord amb el nivell de les dades i ha desenvolupat les mesures tècniques i organitzatives necessàries per evitar la pèrdua, alteració, ús inadequat o accessos no autoritzats. Per exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreceu-vos a l’ICAC per escrit (plaça d’en Rovellat s/n, 43003 Tarragona o info@icac.cat). Heu rebut aquest missatge perquè esteu subscrits a la llista de distribució de l’ICAC. Per donar-vos de baixa de les comunicacions electròniques de l'ICAC escriviu a info@icac.cat amb la paraula “Baixa” a l’assumpte.
ISSN: 2013-8490
Dipòsit Legal: T-500-2010

Icac