Llegiu al web de l'ICAC aquest butlletí i tots els altres

archeonea

Butlletí de l'Institut Català
d'Arqueologia Clàssica

Agost del 2013 • Número 28
 

Joan Gómez Pallarès, nou director de l’ICAC

Catedràtic de la UAB, substitueix la Dra. Rodà

 

Joan Gómez Pallarès

El Consell de Direcció de l’ICAC ha nomenat com a nou director del centre el professor Joan Gómez Pallarès, doctor en Filologia clàssica i catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) des del 2002.

 

Excavacions de l’Institut aquest estiu

Continua l'activitat arqueològica

 

El Mèdol

Durant els mesos d’estiu els investigadors de l’ICAC treballen en campanyes arqueològiques a Grècia (Creta), Itàlia (Piazza Armerina, Vil·la Adriana i Cosa), Turquia (Efes), Tunísia (Althiburos), a l’Horta de València i a Catalunya: a Coma de Vaca, Sebes, el Castellot de la Roca Roja, Puigpelat, Guissona, Can Tacó, el Puig Castellar, el Mèdol (foto), Nulles i la Cerdanya. A partir del setembre us informarem dels resultats que donin.

 

"Hem trobat restes de possibles rituals a Can Tacó”

Esther Rodrigo parla de les últimes troballes al jaciment vallesà

 

Esther Rodrigo

Heu tingut una sorpresa. Sí, ens pensàvem que sota el nivell de circulació apareixeria la roca i la trinxera de fonamentació, que ha sortit, però també han sortit, picats a la roca, tres forats, dues cubetes i una fossa petita. Buits? No! A un dels forats hi hem trobat una petxina grossa i una moneda ibèrica de la seca Laiesken, i a les cubetes una mena de codolets de riu que semblen fitxes, una petxina petita i dues fusaioles.

 

“Hem fet una síntesi i posada al dia de la recerca en món ibèric a l’Ebre”

M. Carme Belarte és editora del llibre 'Iberos del Ebro'

 

M. Carme Belarte

Quines novetats dóna el llibre? Moltes, perquè s’ha excavat molt des del 2001, any del primer congrés sobre ibers del Ebre. Aleshores es va parlar de jaciments concrets, però ara ja podíem fer un esforç de síntesi amb una posada al dia de tot el que s’ha investigat. Síntesi en quina direcció? Per àrees (del Baix Aragó al Montsià), per temes (per exemple, món funerari i hàbitat) i per períodes (del primer ferro, abans de la iberització, a la romanització).

 
 

Aquesta informació és privada i confidencial, i està dirigida únicament al seu destinatari. Si no sou el destinatari original d’aquest missatge i malgrat tot heu pogut accedir a l’esmentada informació, si us plau elimineu aquest missatge. D’acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades passaran a formar part d’un fitxer del qual és responsable l’ICAC i que està legalment inscrit en el Registre General de Protecció de Dades de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, amb el nom Usuaris butlletins. Aquestes dades seran tractades amb confidencialitat i amb la finalitat d’informar sobre les activitats i notícies de l’Institut. L’ICAC ha adoptat les mesures de seguretat exigides d’acord amb el nivell de les dades i ha desenvolupat les mesures tècniques i organitzatives necessàries per evitar la pèrdua, alteració, ús inadequat o accessos no autoritzats. Per exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreceu-vos a l’ICAC per escrit (plaça d’en Rovellat s/n, 43003 Tarragona o info@icac.cat). Heu rebut aquest missatge perquè esteu subscrits a la llista de distribució de l’ICAC. Per donar-vos de baixa de les comunicacions electròniques de l'ICAC escriviu a info@icac.cat amb la paraula “Baixa” a l’assumpte.
ISSN: 2013-8490
Dipòsit Legal: T-500-2010

Icac