Llegiu al web de l'ICAC aquest butlletí i tots els altres

archeonea

Butlletí de l'Institut Català
d'Arqueologia Clàssica

Setembre-octubre del 2013 • Número 29
 

“Necessitem més reconeixement de la feina que fem i fer-la millor”

Joan Gómez Pallarès, director de l'ICAC

 

Joan Gómez Pallarès

El Dr. Gómez Pallarès parla del present i dels reptes de futur de l'ICAC, ara que comença el seu mandat i que l'Institut ha fet 10 anys.

 

“Puig Ciutat és un camp de proves per fer més eficient l’arqueologia”

Carles Padrós, codirector de l'excavació

 

Carles Padrós

Aquest estiu s'ha treballat per quarta vegada en aquest jaciment romà d'Oristà (Osona) i s'hi han trobat noves evidències que va ser destruït en un assalt armat al segle I aC, segurament en la campanya de Juli Cèsar contra Pompeu Magne.
 

"Bojos per l'arqueologia!"

Curs gratuït per a alumnes de batxillerat

 

Bojos per l'Arqueologia

Formació de 18 sessions durant el 2014 per fomentar la vocació per l’arqueologia i la conservació i preservació del patrimoni entre alumnes de 1r de batxillerat. Organitzat per l'IPHES, l'ICRPC i l'ICAC. Últim dia per inscriure-s'hi: 30 d'octubre.

 

“Sebes indica com hauria pogut ser l'evolució de l’arquitectura ibèrica”

La campanya 2013, vista per dos joves arqueòlegs

 

Núria Otero i David Camuña

La doctoranda Núria Otero i l'alumne del Màster en Arqueologia clàssica David Camuña han col·laborat en els treballs arqueològics en aquest jaciment de Flix (Ribera d'Ebre) ocupat des del segle VIII aC.

 
 

Aquesta informació és privada i confidencial, i està dirigida únicament al seu destinatari. Si no sou el destinatari original d’aquest missatge i malgrat tot heu pogut accedir a l’esmentada informació, si us plau elimineu aquest missatge. D’acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades passaran a formar part d’un fitxer del qual és responsable l’ICAC i que està legalment inscrit en el Registre General de Protecció de Dades de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, amb el nom Usuaris butlletins. Aquestes dades seran tractades amb confidencialitat i amb la finalitat d’informar sobre les activitats i notícies de l’Institut. L’ICAC ha adoptat les mesures de seguretat exigides d’acord amb el nivell de les dades i ha desenvolupat les mesures tècniques i organitzatives necessàries per evitar la pèrdua, alteració, ús inadequat o accessos no autoritzats. Per exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreceu-vos a l’ICAC per escrit (plaça d’en Rovellat s/n, 43003 Tarragona o info@icac.cat). Heu rebut aquest missatge perquè esteu subscrits a la llista de distribució de l’ICAC. Per donar-vos de baixa de les comunicacions electròniques de l'ICAC escriviu a info@icac.cat amb la paraula “Baixa” a l’assumpte.
ISSN: 2013-8490
Dipòsit Legal: T-500-2010

Icac