Llegiu al web de l'ICAC aquest butlletí i tots els altres

archeonea

Butlletí de l'Institut Català
d'Arqueologia Clàssica

Desembre del 2013 • Número 31
 

“El model ciutat-territori romà es va instal·lar al Pirineu”

Entrevista a Josep M. Palet

 

GIAP 2013

"El Pirineu català estava sota control romà, dins de la xarxa de comunicacions i de la xarxa comercial, a més de ser un punt d’explotació del territori, tant ramaderament com metal·lúrgicament." Foto: tot l'equip a la cabana romana de Coma de Vaca (Queralbs).

 

L'ICAC s'estrena a la ràdio

Ja es poden escoltar els dos primers programes 'Toquem pedra'

 

Tarragona Ràdio 1

A la imatge, gravació del primer programa per a Tarragona Ràdio, el 4 de desembre a l'Institut. En el segon programa es van entrevistar dos investigadors formats a l'ICAC que ara fan recerca a l'estranger, Ana Ejarque i Héctor Orengo.

 

Presentació del llibre 'Ouranós-Gaia' el 15 de gener

És el tercer i últim volum sobre la concepció de l'espai a Grècia

 

Ouranos-Gaia

L'última novetat editorial de la col·lecció Documenta de l'ICAC són les actes del III Col·loqui internacional sobre l’espai a Grècia, celebrat el 2010 i coorganitzat per l’IEC i l’ICAC.

 

Seleccionats els alumnes del curs Bojos per l'Arqueologia!

21 estudiants es formaran en arqueologia i patrimoni

 

Divulgació epigrafia

Un total de 21 alumnes de batxillerat de tot Catalunya faran aquest curs anual gratuït, organitzat per l’ICAC, l’IPHES (Institut de Paleoecologia Humana i Evolució Social) i l’ICRPC (Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural). Foto: Una professora del curs, Diana Gorostidi (ICAC), comenta una inscripció romana a Tarragona.

 

Aquesta informació és privada i confidencial, i està dirigida únicament al seu destinatari. Si no sou el destinatari original d’aquest missatge i malgrat tot heu pogut accedir a l’esmentada informació, si us plau elimineu aquest missatge. D’acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades passaran a formar part d’un fitxer del qual és responsable l’ICAC i que està legalment inscrit en el Registre General de Protecció de Dades de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, amb el nom Usuaris butlletins. Aquestes dades seran tractades amb confidencialitat i amb la finalitat d’informar sobre les activitats i notícies de l’Institut. L’ICAC ha adoptat les mesures de seguretat exigides d’acord amb el nivell de les dades i ha desenvolupat les mesures tècniques i organitzatives necessàries per evitar la pèrdua, alteració, ús inadequat o accessos no autoritzats. Per exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreceu-vos a l’ICAC per escrit (plaça d’en Rovellat s/n, 43003 Tarragona o info@icac.cat). Heu rebut aquest missatge perquè esteu subscrits a la llista de distribució de l’ICAC. Per donar-vos de baixa de les comunicacions electròniques de l'ICAC escriviu a info@icac.cat amb la paraula “Baixa” a l’assumpte.
ISSN: 2013-8490
Dipòsit Legal: T-500-2010

Icac