Llegiu al web de l'ICAC aquest butlletí i tots els altres

archeonea

Butlletí de l'Institut Català
d'Arqueologia Clàssica

Abril del 2014 • Número 35
 

"L'home i el mar, els reptes de l'arqueologia litoral"

Seminari internacional els dies 24 i 25 d'abril

 

Bretanya

Les jornades, gratuïtes i obertes a tothom, consten de deu sessions. És una activitat organitzada en el marc de les sinergies establertes pel programa SUMA entre l’IPHES, l’ICRPC i l’ICAC.

 

“La nostra proposta obliga a reinterpretar el temple i el fòrum de Barcino”

Héctor Orengo i Ada Cortés defensen girar el recinte 90º

 

Hèctor Orengo i Ada Cortés

Segons la hipòtesi d'aquests dos investigadors formats a l'ICAC, canviaria l'orientació del fòrum i el temple de Barcino, amb totes les implicacions que suposa en l'urbanisme de la ciutat en època d'August.

 

Bojos per l'Arqueologia!, d'abril a juny a l'ICAC

Els alumnes de batxillerat comencen les sessions aquest dissabte

 

Estudiants circ Tarragona

Amb l'investigador Jordi López Vilar, faran una classe teòrica i pràctica sobre mètodes d'excavació i registre. 

 

Presentació del cinquè volum 'Ager Tarraconensis'

El 7 d'abril a la Diputació de Tarragona, i amb Joaquim Nadal

 

Ager Tarraconensis 5

El llibre recull les actes del Simposi internacional «L’ager Tarraconensis. Paisatge, poblament, cultura material i història».

 

“Arqueologia funerària: una visió interdisciplinària”

Curs gratuït de formació de professors de secundària els dies 9 i 14 de maig

 

Curs Arqueologia funerària

Dins el programa “Professors i ciència” de la Fundació Catalunya-La Pedrera.

 

Aquesta informació és privada i confidencial, i està dirigida únicament al seu destinatari. Si no sou el destinatari original d’aquest missatge i malgrat tot heu pogut accedir a l’esmentada informació, si us plau elimineu aquest missatge. D’acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades passaran a formar part d’un fitxer del qual és responsable l’ICAC i que està legalment inscrit en el Registre General de Protecció de Dades de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, amb el nom Usuaris butlletins. Aquestes dades seran tractades amb confidencialitat i amb la finalitat d’informar sobre les activitats i notícies de l’Institut. L’ICAC ha adoptat les mesures de seguretat exigides d’acord amb el nivell de les dades i ha desenvolupat les mesures tècniques i organitzatives necessàries per evitar la pèrdua, alteració, ús inadequat o accessos no autoritzats. Per exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreceu-vos a l’ICAC per escrit (plaça d’en Rovellat s/n, 43003 Tarragona o info@icac.cat). Heu rebut aquest missatge perquè esteu subscrits a la llista de distribució de l’ICAC. Per donar-vos de baixa de les comunicacions electròniques de l'ICAC escriviu a info@icac.cat amb la paraula “Baixa” a l’assumpte.
ISSN: 2013-8490
Dipòsit Legal: T-500-2010

Icac