Llegiu al web de l'ICAC aquest butlletí i tots els altres

archeonea

Butlletí de l'Institut Català
d'Arqueologia Clàssica

Desembre del 2016 • Número 64
 

Seminari: conservació i restauració en arqueologia

El 2 de desembre a l'ICAC

 

II Seminari restauració

La segona edició d’aquest seminari proposa abordar la relació entre restauració i arqueologia, a través d'exemples de cronologies diverses.

 

“Els fenicis introdueixen la vinya: necessiten vi per als rituals”

Sebastián Celestino (IAM)

 

Sebastián Celestino

Parlem amb el director de l’Instituto de Arqueología de Mérida-CSIC, arran de la seva participació al seminari “Visions del patrimoni enològic” al Museu d'Arqueologia de Catalunya.

 

“El circ és l’últim espectacle que desapareix”

Juan Antonio Jiménez (UB)

 

Juan Antonio Jiménez

Aquest professor expert en circ romans va pronunciar una de les conferències del III Congrés Tarraco Biennal.

 

Simposi “El viatge de les pedres”

El 19 de desembre a l'Institut

 

Simposi viatge pedres

Amb el subtítol "Diàleg artisticopolític amb el paisatge monumental del passat", el simposi tractarà dels materials que han fet un llarg viatge fins a arribar a la ubicació definitiva.

 

“El llibre serà un referent en estudis d’àmfores romanes”

Ramon Járrega (ICAC)

 

Ramon Járrega

L'ICAC acaba de publicar les actes del III Congrés de la SECAH. Entrevistem Ramon Járrega, editor.

 

Aquesta informació és privada i confidencial, i està dirigida únicament al seu destinatari. Si no sou el destinatari original d’aquest missatge i malgrat tot heu pogut accedir a l’esmentada informació, si us plau elimineu aquest missatge. D’acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades passaran a formar part d’un fitxer del qual és responsable l’ICAC i que està legalment inscrit en el Registre General de Protecció de Dades de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, amb el nom Usuaris butlletins. Aquestes dades seran tractades amb confidencialitat i amb la finalitat d’informar sobre les activitats i notícies de l’Institut. L’ICAC ha adoptat les mesures de seguretat exigides d’acord amb el nivell de les dades i ha desenvolupat les mesures tècniques i organitzatives necessàries per evitar la pèrdua, alteració, ús inadequat o accessos no autoritzats. Per exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreceu-vos a l’ICAC per escrit (plaça d’en Rovellat s/n, 43003 Tarragona o info@icac.cat). Heu rebut aquest missatge perquè esteu subscrits a la llista de distribució de l’ICAC. Per donar-vos de baixa de les comunicacions electròniques de l'ICAC escriviu a info@icac.cat amb la paraula “Baixa” a l’assumpte.
ISSN: 2013-8490
Dipòsit Legal: T-500-2010

Icac